Rots en Water-gezinstraining

Momenteel werk ik in samenwerking met het Rots en Water-instituut NL aan een Rots en Water-gezinstraining. Deze training is bedoeld voor professionals die werken met gezinnen.

In de huidige snel veranderende samenleving neemt het gezin een belangrijke plaats in als veilige haven van liefde, rust en structuur. Deze haven is van fundamenteel belang voor het kind om een diepgaand gevoel van vertrouwen, verbondenheid en tevredenheid te ontwikkelen. In deze veilige thuissituatie vormt het kind vertrouwen in zichzelf en de wereld om zich heen. In interactie met de gezinsleden ontwikkelt het kind belangrijke sociaal-emotionele vaardigheden die het kind vaardig maken voor het leven.

Iedere dag ontstaan er binnen het gezin talloze waardevolle situaties die kansen geven om een kind te ondersteunen in zijn ontwikkeling. Ouders zijn binnen deze ontwikkeling een onmisbare schakel. Het is de liefde, erkenning en het voorbeeld van de ouders die het kind de weg wijst richting volwassenheid. Toch kiest het kind, vooral de puber en adolescent, uiteindelijk zijn eigen pad. Maar wel bepakt met – als het goed is – de liefdevolle ervaringen, erkenning en wijsheden van thuis.

Rots en Water ondersteunt deze processen in een leerzame en inspirerende gezinstraining.